ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο υποψήφιος αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2000

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζο Λίμπερμαν, ανακοίνωσε η οικογένειά του χθες Τετάρτη. Ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές έπειτα από ατύχημα (πτώση), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η αγαπημένη σύζυγός του Χαντάσα και μέλη της οικογενείας του ήταν στο πλευρό του» στις τελευταίες του στιγμές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Τζο Λίμπερμαν ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος του Αλ Γκορ με τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2000, τις οποίες κέρδισε ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους ο νεότερος.

Το 2004 προσπάθησε να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, αλλά η στήριξή του στον πόλεμο κατά του Ιράκ τού κόστισε.

Με τον τρόπο του

«Ο Τζο ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά ακεραιότητα που αφιέρωσε τη ζωή του για να υπηρετήσει τη χώρα του. Ηταν ένας πραγματικά ταλαντούχος ηγέτης, του οποίου η ευγενική προσωπικότητα και η ισχυρή θέληση τον έκαναν μια υπολογίσιμη δύναμη», είπε ο Αλ Γκορ σε δήλωσή του χθες Τετάρτη.

«Γι’ αυτό δεν ήταν έκπληξη για κανέναν από εμάς που τον γνωρίζαμε όταν άρχιζε να τραγουδά το αγαπημένο του τραγούδι: το “My Way” του Φρανκ Σινάτρα. Και το να κάνεις τα πράγματα με τον τρόπο του Τζο σήμαινε να βάζεις πάντα πρώτα τη χώρα και τις αξίες της ισότητας και της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Γκορ.

Ο Λίμπερμαν, με κεντρώες πολιτικές πεποιθήσεις, εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία των ΗΠΑ το 1988. Εχασε τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών της πολιτείας το 2006, αλλά διατήρησε την έδρα του κερδίζοντας τις γενικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η κηδεία του Δημοκρατικού γερουσιαστή θα γίνει την Παρασκευή στη γενέτειρά του, στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή