ΗΠΑ: Τρεις πρόεδροι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ηττηθεί ο Τραμπ

ΗΠΑ: Τρεις πρόεδροι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ηττηθεί ο Τραμπ

Μεγάλη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στη Νέα Υόρκη για την εκστρατεία Μπάιντεν

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον, αμφότεροι Δημοκρατικοί, σπεύδουν σήμερα Πέμπτη να υποστηρίξουν έμπρακτα τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν στη μάχη που δίνει για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της εκστρατείας του, ώστε να αποτρέψει τυχόν επάνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.

Απόψε οι Κλίντον και Ομπάμα θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη για την οικονομική στήριξη της εκστρατείας του κ. Μπάιντεν, με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 25 εκατ. δολαρίων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανοικτή συζήτηση των δύο πρώην προέδρων και του κ. Μπάιντεν, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή παρουσιαστή βραδινής τηλεοπτικής εκπομπής Στίβεν Κολμπέρ, μπροστά σε χιλιάδες καλεσμένους. Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο, θα πρόκειται για το πλέον επιτυχημένο γεγονός συγκέντρωσης χρημάτων στην Ιστορία των αμερικανικών εκλογών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και γνωστοί καλλιτέχνες που επιθυμούν να στηρίξουν τον πρόεδρο Μπάιντεν, όπως η τραγουδίστρια Κουίν Λατίφα.

Τα εισιτήρια για τη βραδιά αυτή τιμώνται από 250 δολάρια έως… μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι αναμένεται να παρευρεθούν. Η εκδήλωση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά η εκστρατεία Μπάιντεν σχεδιάζει να δημοσιεύσει περιεχόμενο από αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος την εκδήλωση με τους τρεις προέδρους μέσω Διαδικτύου πληρώνοντας 25 δολάρια.

Η επίδειξη υποστήριξης από τον Μπ. Ομπάμα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Δημοκρατικούς, θα μπορούσε να ενισχύσει τον ενθουσιασμό ορισμένων νεαρών ψηφοφόρων και άλλων προοδευτικών που ψήφισαν υπέρ του κ. Μπάιντεν το 2020, αλλά είναι εξαγριωμένοι για την ένθερμη υποστήριξή του στο Ισραήλ ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Η σημερινή εκδήλωση είναι μια μαζική επίδειξη δύναμης και μια αληθινή αντανάκλαση της δυναμικής για την επανεκλογή του συνδυασμού Μπάιντεν – Χάρις», δήλωσε ο συμπρόεδρος της εκστρατείας Τζέφρι Κάτζενμπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την εκδήλωση των Μπάιντεν, Ομπάμα και Κλίντον για να απευθυνθεί και στους υποστηρικτές του. «Το καρτέλ Ομπάμα – Κλίντον πιστεύει ότι θα μας νικήσει, αλλά έχω κάτι που ΠΟΤΕ δεν θα έχουν», είπε σε έκκληση συγκέντρωσης κεφαλαίων χθες Τετάρτη, αναφερόμενος στους υποστηρικτές του.

Πηγή: Reuters, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή