«Σαν πρόβα γάμου»: Viral στα social media το αναπάντεχο… bromance Μακρόν – Λούλα

«Σαν πρόβα γάμου»: Viral στα social media το αναπάντεχο… bromance Μακρόν – Λούλα

«Ο Μακρόν σαγήνευσε τον Λούλα με υποβρύχια», γράφει ο τίτλος του Politico, ενώ οι χρήστες του Διαδικτύου ήταν πιο τολμηροί στον σχολιασμό τους, με memes και photoshop 

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη κυρία της Βραζιλίας έσπασε ένα μπουκάλι σαμπάνιας στην πλώρη του υποβρυχίου «Tonelero», και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα αναπάντεχο «bromance», όπως σχολιάζουν με χιούμορ τα social media, μεταξύ των προέδρων Λούλα και Μακρόν. 

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Βραζιλία, ο 46χρονος Εμανουέλ Μακρόν φωτογραφήθηκε σε πλείστες περιστάσεις σε θερμούς εναγκαλισμούς και πλατιά χαμόγελα με τον 78χρονο Λούλα. 

«Σαν πρόβα γάμου»: Viral στα social media το αναπάντεχο… bromance Μακρόν – Λούλα-1
Φωτ.: REUTERS/Ueslei Marcelino

«Ο Μακρόν σαγήνευσε τον Λούλα με υποβρύχια», γράφει ο τίτλος του Politico, ενώ οι χρήστες του Διαδικτύου ήταν πιο τολμηροί στον σχολιασμό τους, με memes και photoshop. 

«Θα παντρευτούν στον Αμαζόνιο και θα κάνουν τον μήνα του μέλιτος στο Παρίσι», γράφει στο Χ κάποιος, άλλοι αστειεύονται για τις φωτογραφίες των δύο στην επίσκεψή τους στον Αμαζόνιο που μοιάζουν «σαν πρόβα γάμου», κάποιοι παρατήρησαν πως τα χαρωπά ενσταντανέ θα μπορούσαν να ανήκουν σε γαμήλιο άλμπουμ.

«Ο Μακρόν με τη σύζυγό του/Ο Μακρόν με τον Λούλα», σχολιάζει χρήστης στο Χ, εμφανίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο βλοσυρό στην πρώτη περίπτωση και ενθουσιώδη στη δεύτερη. 

«Επείγον: Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εγκατέλειψε την Μπριζίτ και σήμερα παντρεύεται τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα», γράφει άλλη ανάρτηση. 

Σε μία από τις φωτογραφίες όπου οι δύο ηγέτες εμφανίζονται με τα χέρια ψηλά κάτω από ένα μεγάλο δέντρο, κάποιοι πρόσθεσαν κόκκινα μπαλόνια σε σχήμα… καρδιάς. 

Στο ταξίδι, που ολοκληρώνεται σήμερα στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου Μακρόν και Λούλα θα συναντηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, ανακοινώθηκε από τους δύο ηγέτες επενδυτικό σχέδιο «πράσινης» ανάπτυξης για τον Αμαζόνιο, ύψους ενός δισεκατομμυρίου, αλλά και αμυντική συνεργασία στον τομέα της ναυπήγησης υποβρυχίων. 

«Σαν πρόβα γάμου»: Viral στα social media το αναπάντεχο… bromance Μακρόν – Λούλα-2
Φωτ.: AP Photo/Eraldo Peres

«Σαν πρόβα γάμου»: Viral στα social media το αναπάντεχο… bromance Μακρόν – Λούλα-3
Φωτ.: AP Photo/Silvia Izquierdo

Η Γαλλία, η έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη, και η Βραζιλία, ένατη μεγαλύτερη, θεωρούνται παίκτες-κλειδιά σε μια γεωπολιτική σκηνή που κυριαρχείται από την αντιπαλότητα μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, σχολιάζει το γαλλικό πρακτορείο (AFP). 

«Σαν πρόβα γάμου»: Viral στα social media το αναπάντεχο… bromance Μακρόν – Λούλα-4
Φωτ.: AP Photo/Eraldo Peres

Οι θερμές σχέσεις του Μακρόν με τον Λούλα σηματοδοτούν την αλλαγή πλεύσης του Παρισιού απέναντι στη Βραζιλία, μετά από μια τριετία διπλωματικού «πάγου» λόγω διακυβέρνησης Μπολσονάρο. 

Πηγή: AFP/Figaro/Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή