Ρωσία: Ενοπλες ομάδες στοχεύουν στη στρατολόγηση μεταναστών από το Κιργιστάν

Ρωσία: Ενοπλες ομάδες στοχεύουν στη στρατολόγηση μεταναστών από το Κιργιστάν

Επτά ύποπτοι από το Τατζικιστάν και ένας από το γειτονικό Κιργιστάν έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στη Μόσχα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Κιργίζιοι που εργάζονται στη Ρωσία στοχοθετούνται από στρατολογητές ένοπλων οργανώσεων που τους βάζουν να πραγματοποιούν βίαιες ενέργειες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας του Κιργιστάν.

Επτά ύποπτοι από το Τατζικιστάν και ένας από το γειτονικό Κιργιστάν έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη μουσουλμανική αυτή χώρα της Κεντρικής Ασίας εργάζονται στη Ρωσία, και το υπουργείο Εργασίας του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι ένοπλοι στρατολογητές τούς στοχοθετούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και των ιστοσελίδων γνωριμιών.

Η αιματηρή επίθεση της περασμένης εβδομάδας έχει προκαλέσει αντιμεταναστευτικό αίσθημα στη Ρωσία, ιδιαίτερα προς τους εργάτες από τις κυρίως μουσουλμανικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

Η κυβέρνηση του Κιργιστάν κάλεσε αυτή την εβδομάδα τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία εκτός αν είναι απαραίτητο και το ίδιο έπραξε το Ουζμπεκιστάν, μια άλλη μεγάλη πηγή μεταναστών εργατών στη Ρωσία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 143 άνθρωποι. Η Ρωσία, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, έχει εκφράσει υποψίες ότι υπάρχει ουκρανικός δάκτυλος πίσω από την επίθεση, κάτι το οποίο το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT