Αυτοί είναι οι πιο αντιδημοφιλείς ηγέτες διεθνώς

Αυτοί είναι οι πιο αντιδημοφιλείς ηγέτες διεθνώς

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς ξεχωρίζει στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενος από τον Εμανουέλ Μακρόν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από τρία χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να καυχιέται για τα ποσοστά της δημοτικότητάς του. Αντιθέτως, το 54% των Αμερικανών που παρουσιάζεται πια να τον αποδοκιμάζει αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για Αμερικανό πρόεδρο σε αυτήν τη φάση της προεδρίας του. Με όρους ΗΠΑ, ο Μπάιντεν είναι, λοιπόν, αξιοσημείωτα αντιδημοφιλής. Με όρους διεθνείς ωστόσο, ο Μπάιντεν παραμένει αρκετά δημοφιλέστερος εάν συγκριθεί με άλλους ηγέτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν οι συντάκτες των New York Times το διάστημα μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, υπάρχουν άλλοι ηγέτες, η αντιδημοτικότητα των οποίων είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη του Τζο Μπάιντεν.

Αυτοί είναι οι πιο αντιδημοφιλείς ηγέτες διεθνώς-1

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας, με ποσοστό αποδοκιμασίας το οποίο αγγίζει το 73%. Ακολουθούν: ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με 71%, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ-γέολ με 70%, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα επίσης με 70%, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με 66% και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό με 59%.

«Γιατί είναι, όμως, οι πολίτες τόσο θυμωμένοι με τους ηγέτες τους;», διερωτώνται οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Υποστηρίζουν ότι, πέρα από όσα ισχύουν χωριστά σε κάθε χώρα, υπάρχουν τέσσερις κεντρικές αιτίες δυσαρέσκειας που φαίνεται να ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις διεθνώς:

  • Ο πληθωρισμός που «κοστίζει»
  • Το μεταναστευτικό που γεννά προκλήσεις
  • Οι ανισότητες που διευρύνονται  
  • Τα πολλά χρόνια που έχουν ήδη συμπληρώσει πολλοί ηγέτες στην εξουσία, προκαλώντας όμως έτσι αντιδράσεις κόπωσης μεταξύ των ψηφοφόρων

Με πληροφορίες από the New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή