«Επιδημία» σχολικών απουσιών στις ΗΠΑ

«Επιδημία» σχολικών απουσιών στις ΗΠΑ

Από την περίοδο της πανδημίας και έπειτα, περισσότεροι μαθητές άρχισαν να αντιμετωπίζουν τη διά ζώσης συμμετοχή στα μαθήματα ως κάτι το «προαιρετικό»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου το 26% των μαθητών στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ ήταν «χρονίως απόντες» την περυσινή σχολική χρονιά (2022-2023). Συγκριτικά ωστόσο, το αντίστοιχο ποσοστό πριν από την πανδημία, το σχολικό έτος 2019-2020 για παράδειγμα, δεν ξεπερνούσε το 13% με 15%, όπως σημειώνουν οι New York Times επικαλούμενοι τα στοιχεία που έχει συλλέξει το American Enterprise Institute από δεκάδες Πολιτείες των ΗΠΑ.

«Χρονίως απόντες» («chronically absent») θεωρούνται οι μαθητές που έχουν απουσιάσει για ένα διάστημα το οποίο αντιστοιχεί συνολικά στο τουλάχιστον 10% της σχολικής χρονιάς.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τάση παρουσιάζεται να αγγίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ.

Στις πιο πλούσιες γειτονιές, το ποσοστό των «χρονίως απόντων» εκτοξεύθηκε στο 19% την περίοδο 2022-2023 από 10% που ήταν πριν από την πανδημία.

Στις πιο φτωχές περιοχές από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 32% για το σχολικό έτος 2022-2023 και 19% πριν από την πανδημία.  

«Η σχέση μας με το σχολείο έγινε προαιρετική», σχολιάζει η ψυχολόγος Κέιτι Ρόζανμπαλμ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Κέντρο Πολιτικής για το Παιδί και την Οικογένεια του Πανεπιστημίου Ντιουκ.

Η ίδια η κουλτούρα της εκπαίδευσης έχει σε έναν βαθμό αλλάξει στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, με τους μαθητές να παίρνουν πια πολύ πιο εύκολα την απόφαση να μην πάνε στο σχολείο επικαλούμενοι μια σειρά από λόγους: τη δυνατότητα της online επικοινωνίας που έχουν με τους καθηγητές και τους άλλους μαθητές, το άγχος που τους δημιουργεί το σχολικό περιβάλλον, την αδιαθεσία που μπορεί να νιώθουν, ακόμη και λόγους αναψυχής.

Με πληροφορίες από the New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή