Βρετανία: Ο στρατός επιτρέπει τα γένια για να προσελκύσει νεοσύλλεκτους

Βρετανία: Ο στρατός επιτρέπει τα γένια για να προσελκύσει νεοσύλλεκτους

Η στρατιωτική ηγεσία εκτιμά ότι η νέα πολιτική θα βοηθήσει στην προσέλκυση νεοσύλλεκτων από μια γενιά νέων ανδρών που επιθυμούν περισσότερο τις τρίχες στο πρόσωπο, συγκριτικά με τις τελευταίες δεκαετίες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μεγάλη Βρετανία θα επιτρέπει πλέον στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς του στρατού να αφήνουν μουστάκι και γένια, τα οποία, ωστόσο, θα πρέπει να είναι σωστά περιποιημένα, ενώ θα ελέγχονται τακτικά.

Με την απόφαση, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ, ο βρετανικός στρατός ακολουθεί τις αλλαγές στα υπόλοιπα σώματα των ενόπλων δυνάμεων, επιτρέποντας πλέον στο προσωπικό να αφήνει γένια, έπειτα από χρόνια σχετικών συζητήσεων.

Η αλλαγή έρχεται κατόπιν αναθεώρησης της πολιτικής σχετικά με την εμφάνιση του προσωπικού, η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο BBC. «Ακούσαμε τους ανθρώπους μας και ενεργήσαμε», ανέφερε.

Οπως είπε, μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες το προσωπικό θα πρέπει να είναι ξυρισμένο. Συγκεκριμένα, οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες θα «καθοδηγούνται να ξυρίζονται αναλόγως όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Η στρατιωτική ηγεσία εκτιμά ότι η νέα πολιτική θα βοηθήσει στην προσέλκυση νεοσύλλεκτων από μια γενιά νέων ανδρών που επιθυμούν περισσότερο τις τρίχες στο πρόσωπο, συγκριτικά με τις τελευταίες δεκαετίες.

Ηδη, αρκετοί στρατοί, μεταξύ των οποίων σε Δανία, Γερμανία και Βέλγιο, επιτρέπουν στους στρατιώτες να αφήνουν γένια.

Σύμφωνα με τους Times, η απόφαση ανακοινώθηκε από τον αξιωματούχο του στρατού, Πολ Κάρνι, σε ένα τετράλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα. «Το να φτάσουμε στην απόφαση πήρε λίγο περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο λόγω του αριθμού των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλιά, των πολιτικών μας και των συμμάχων μας», φέρεται να είπε.

Πέρυσι, ο υπουργός Αμυνας Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η απαγόρευση της γενειάδας στον στρατό ήταν «γελοία» και κάλεσε σε «εκσυγχρονισμό».

Επισημαίνεται πως η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία επιτρέπει στο προσωπικό της να έχει τρίχες στο πρόσωπο από το 2019, ενώ το Βασιλικό Ναυτικό επιτρέπει τα γένια και τα μουστάκια εδώ και χρόνια.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή