Πληροφορία για «τρομοκρατική απειλή» στο Μόναχο: Ενισχυμένα μέτρα στο ματς Μπάγερν – Ντόρτμουντ

Πληροφορία για «τρομοκρατική απειλή» στο Μόναχο: Ενισχυμένα μέτρα στο ματς Μπάγερν – Ντόρτμουντ

Η απόφαση για την ενίσχυση της ασφάλειας στον αγώνα Μπάγερν - Ντόρτμουντ στο Μόναχο ελήφθη, έπειτα από πληροφορία για «τρομοκρατική απειλή»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο Allianz Arena του Μονάχου για τον αγώνα Μπάγερν – Ντόρτμουντ της Bundesliga, σήμερα Σάββατο, έπειτα από πληροφορία που δέχτηκε για τρομοκρατική απειλή.

Η ενισχυμένη παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας ήρθε έπειτα από πληροφορία που έλαβαν οι αρχές ασφαλείας χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τις οποίες, εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν στόχο να έχει τοποθετηθεί πάνω σε θεατές έξω από το στάδιο.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις κινδύνου»

Η εικόνα φέρεται να δημιουργήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα ISIS-K, παρακλάδι του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» που εδρεύει στο Αφγανιστάν.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου σε συναυλιακό χώρο έξω από τη Μόσχα.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιολόγησαν τις εικόνες χθες Παρασκευή, σε συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα ποινικών ερευνών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις κινδύνου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, παρόλο που «για ένα παιχνίδι αυτής της βαρύτητας, κανονικά θα έπρεπε να αναπτυχθούν 300 έως 500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ο αριθμός τους ενισχύθηκε».

Απειλή τρομοκρατίας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία θα εισαγάγει ελέγχους στα σύνορά της, ενόψει του Euro 2024, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα.

Η μεγάλη διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου στο Μόναχο και θα ολοκληρωθεί ένα μήνα αργότερα με τον τελικό στο Βερολίνο.

Ακόμη και πριν από την επίθεση στη Μόσχα, η Γερμανία και η Γαλλία είχαν ανακοινώσει ότι θα αναπτύξουν προσωπικό για την ενίσχυση της ασφάλειας στις χώρες τους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αντίστοιχα.

Πηγή: DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή