Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί έπειτα από έκρηξη σε αγορά της πόλης Αζάζ

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί έπειτα από έκρηξη σε αγορά της πόλης Αζάζ

Δεν έχει υπάρξει έως τώρα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη σήμερα Κυριακή πρώτες πρωινές ώρες σε αγορά σε μια πόλη της βόρειας Συρίας που τελεί υπό τον έλεγχο από φιλοτουρκικές δυνάμεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 20, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Τουλάχιστον «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν» όταν «ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στο μέσο της αγοράς» στην Αζάζ, βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, τόνισε η MKO, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η έκρηξη προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» και προκλήθηκε φωτιά.

Στην πόλη Αζάζ εδρεύει η Προσωρινή Κυβέρνηση της Συρίας, μια αντιπολιτευόμενη ομάδα που διεκδικεί να είναι η νόμιμη αρχή της χώρας.

Η πόλη θεωρείται στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου λόγω της εγγύτητάς της στα τουρκικά σύνορα και της σημασίας της ως διόδου ανεφοδιασμού.

Οπως αναφέρει το BBC δεν έχει υπάρξει έως τώρα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP , ΒΒC και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή