«Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της Ρωσίας στο Νταγκεστάν

«Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της Ρωσίας στο Νταγκεστάν

Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έπειτα από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας στις 22 Μαρτίου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην περιοχή του Νταγκεστάν και συνέλαβε τρεις ανθρώπους, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έπειτα από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας στις 22 Μαρτίου -την πιο φονική που σημειώνεται στη χώρα την τελευταία 20ετία- που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 144 ανθρώπους.

Σύλληψη τριών ατόμων

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τρεις υπόπτους που σχεδίαζαν σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες. Στη διάρκεια της επιθεώρησης των χώρων όπου συνελήφθησαν βρέθηκαν αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμα για χρήση», ανακοίνωσε η επιτροπή.

Νωρίτερα η επιτροπή ανέφερε ότι οι ύποπτοι αποκλείστηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας σε αρκετά διαμερίσματα σε οικιστικές περιοχές της περιφερειακής πρωτεύουσας Μακατσκάλα και σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Νταγκεστάν, την Κασπίισκ. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT