Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ

«Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισε όχημα στην περιοχή Κουνίν του Λιβάνου, στο οποίο επέβαινε ο Ισμαΐλ αλ-Ζέιν», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι σκότωσε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο, δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ σκότωσε σε επιδρομή στην ίδια περιοχή άλλο ηγετικό στέλεχος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης ενόπλων.

«Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισε όχημα στην περιοχή Κουνίν του Λιβάνου, στο οποίο επέβαινε ο Ισμαΐλ αλ-Ζέιν», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατός τον παρουσίασε ως «διοικητή μονάδας (…) υπεύθυνης για δεκάδες επιθέσεις» εναντίον του Ισραήλ.

Στη Βηρυτό, η Χεζμπολάχ, σε δελτίο τύπου, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ισμαΐλ αλ-Ζέιν, χωρίς να προσδιορίσει τον ρόλο του μέσα στο κίνημα.

Την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον «Αλί Αμπντέλ Χασάν Ναϊμ, υποδιοικητή της μονάδας πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ», σε επίθεση στο Μπαζουριγιέ στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο και του Ναϊμ.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή