Κρεμλίνο: Ρίχνει γέφυρες στους Ταλιμπάν – Ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Μαδούρο

Κρεμλίνο: Ρίχνει γέφυρες στους Ταλιμπάν – Ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Μαδούρο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Ρωσία έχει σημαντικά θέματα να συζητήσει με την ηγεσία των Αφγανών Ταλιμπάν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική ηγεσία επέκρινε ως «επιθετικό» και «εντελώς απαράδεκτο» το πλήγμα που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ρωσία δεν σπεύδει να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με την προέλευση του εν λόγω χτυπήματος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «τέτοιου τύπου ενέργειες παραβιάζουν όλα τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου και είναι επιθετικές».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε, επίσης, ότι η Ρωσία έχει σημαντικά θέματα να συζητήσει με τους ηγέτες των Αφγανών Ταλιμπάν και ότι, για αυτόν τον λόγο, εργάζεται με σκοπό την αφαίρεσή τους από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Είναι μία χώρα που βρίσκεται δίπλα μας (σ.σ. το Αφγανιστάν) και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επικοινωνούμε μαζί της. Πρέπει να επιλύσουμε πιεστικά ζητήματα. Αυτό απαιτεί διάλογο, άρα υπό αυτό το πρίσμα επικοινωνούμε μαζί τους», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στους Αφγανούς Ταλιμπάν, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα «πιεστικά ζητήματα» στα οποία αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πεσκόφ, το Κρεμλίνο προετοιμάζεται, επίσης, να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στη Ρωσία το προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή