Τουρκία: Καταδικάζει το χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό

Τουρκία: Καταδικάζει το χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό

«Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενεργήσουν με κοινή λογική και αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του καταδικάζει το «ισραηλινό πλήγμα» εναντίον του προξενικού τμήματος της πρεσβείας του Ιράν, στη Δαμασκό.

Παράλληλα, εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των συγκρούσεων σε όλη την περιοχή, ενώ καλεί «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενεργήσουν με κοινή λογική και αυτοσυγκράτηση».

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, το ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο τη δολοφονία του υψηλόβαθμου διοικητή της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, Μοχαμάντ Ρεζά Ζαχεντί. Σύμφωνα με τα μίντια του Ιράν ο Ζαχεντί είναι νεκρός. 

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε την ισραηλινή επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό. Η ενέργεια του Ισραήλ προστίθεται στις πρόσφατες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Ανησυχούμε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να κλιμακωθεί σε σύγκρουση που θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή.

Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενεργήσουν με κοινή λογική και αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή