Φινλανδία: «Το μπούλινγκ» κίνητρο της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο

Φινλανδία: «Το μπούλινγκ» κίνητρο της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο

Ο ανήλικος ύποπτος δήλωσε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι ήταν στόχος μπούλινγκ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φινλανδική αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι το κίνητρο για τη χθεσινή επίθεση με όπλο σε σχολείο στα περίχωρα του Ελσίνκι, όπου ένας 12χρονος σκοτώθηκε, ήταν ο εκφοβισμός.

«Ο ύποπτος δήλωσε κατά τις ανακρίσεις ότι ήταν στόχος μπούλινγκ και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε επίσης στην προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Σήμερα, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλη τη Φινλανδία, καθώς η χώρα θρηνεί τη δολοφονία του 12χρονου μαθητή, η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από συμμαθητή της έκτης τάξης του δημοτικού.

Αλλοι δύο μαθητές του σχολείου, επίσης ηλικίας 12 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά στη χθεσινή επίθεση, σύμφωνα με αξιωματούχους νοσοκομείων και την αστυνομία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που έχουν τραυματιστεί και η αστυνομία δεν έχει προβεί σε νέα ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή