Κύπρος: «Σοβαρή κρίση» στο μεταναστευτικό – Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Φον ντερ Λάιεν

Κύπρος: «Σοβαρή κρίση» στο μεταναστευτικό – Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Φον ντερ Λάιεν

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συνομίλησε για το ζήτημα αυτό με την πρόεδρο της Κομισιόν και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης που συνομίλησε για το ζήτημα αυτό με την πρόεδρο της Κομισιόν και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από τον Λίβανο και ότι για το θέμα μίλησε χθες βράδυ και ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών με την αρμόδια επίτροπο Ιλβα Γιόχανσον.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, την Κυριακή θα συναντηθώ εκ νέου με την πρόεδρο της Κομισιόν. Ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ενωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η Ε.Ε. ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όσο και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμφωνήθηκαν και κάποιες ενέργειες με την πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT