Μόσχα: Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου

Μόσχα: Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου

Το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε έναν «πολυπολικό κόσμο», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου καθώς η συμμαχία γιορτάζει την 75η επέτειο από την ίδρυσή της αυτή την εβδομάδα.

«Σήμερα, στις σχέσεις με τη Ρωσία, ο συνασπισμός έχει επιστρέψει σε σκηνικό Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε έναν «πολυπολικό κόσμο» και τόνισε ότι η ιστορία της Συμμαχίας αυτής είναι «γεμάτη επιθετικές περιπέτειες που έφεραν πολέμους και καταστροφή σε πολλά έθνη».

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» του, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία το 2022 με στόχο όπως είπε να εμποδίσει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του κοντά στη Ρωσία. Ωστόσο, ο πόλεμος βοήθησε να κινητοποιηθεί η συμμαχία, τα μέλη της οποίας αυξήθηκαν σε 32 με την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις που θα δώσουν στη Συμμαχία έναν πιο άμεσο ρόλο στον συντονισμό του εφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή