Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοικτά της Ιαπωνίας

Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοικτά της Ιαπωνίας

Υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών της Φουκουσίμα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποθαλάσσιος σεισμός ισχύος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA), σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών του νομού Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, πάντως δεν θεωρείται ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, το Τόκιο, σημειώθηκε την επομένη της πολύ ισχυρής υποθαλάσσιας σεισμική δόνησης (άνω των 7 βαθμών) κοντά στην Ταϊβάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 1.000 και πλέον στη νήσο, ενώ άλλοι περίπου 50 εξακολουθούν να αγνοούνται και έχουν καταγραφεί εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Το κέντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 40 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με την Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας, δεν εντοπίστηκαν παρατυπίες στο εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, που υπέστη πυρηνικό ατύχημα μετά τον σεισμό και την καταστροφή του τσουνάμι του 2011, καθώς και στο εργοστάσιο Νταΐνι, που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα νότια του Νταϊίτσι.

Τα τρένα της υπερταχείας γραμμής Tohoku Shinkansen σταμάτησαν προσωρινά μετά τον σεισμό, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία East Japan Railway Co.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kyodo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή