Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του

Το κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας έχει κατακλυστεί από τα ροζέ πέταλα των ολάνθιστων κερασιών

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εποχή που ανθίζουν οι κερασιές στο Τόκιο βρίσκεται στην κορύφωσή της και πλήθος κόσμου, ντόπιοι και ξένοι, επισκέπτεται σήμερα τα πάρκα της ιαπωνικής πρωτεύουσας για να θαυμάσει την ανθοφορία τους, η οποία άργησε φέτος λόγω μιας πιο δροσερής αρχής της άνοιξης.

Πολλοί λάτρεις των λουλουδιών είχαν δώσει ραντεβού στο κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας για να θαυμάσουν τις ολάνθιστες κερασιές και τα ροζ και λευκά πέταλα των λουλουδιών τους να αιωρούνται πάνω από τις τάφρους που περιβάλλουν το Αυτοκρατορικό Παλάτι.

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του-1
Φωτ.: REUTERS/Issei Kato

«Τα άνθη της κερασιάς είναι εντελώς συμβολικά, συμβολίζουν όλη τη χαρά και την ομορφιά που μας περιβάλλει», δήλωσε συγκινημένος ο 68χρονος Μιτσιτάκα Σάιτο, ο οποίος είπε στο AFP ότι πηγαίνει εκεί κάθε άνοιξη.

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του-2
Φωτ.: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

«Αυτό με κάνει να νιώθω ότι ξεκινάω καλά τη χρονιά», εξήγησε, καθώς η χρονιά στις επιχειρήσεις και τα σχολεία αρχίζει την 1η Απριλίου στην Ιαπωνία.

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του-3
Φωτ.: REUTERS/Issei Kato

Για πολλούς Ιάπωνες, η ανθοφορία των «σακούρα» συμβολίζει αφενός ένα νέο ξεκίνημα, αφετέρου την εφήμερη φύση των πραγμάτων.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πιο συνηθισμένη ποικιλία κερασιών στη χώρα, η «σομέι γιοσίνο», βρίσκεται στην κορύφωση της ανθοφορίας της, τέσσερις ημέρες αργότερα από τον μέσο όρο στο Τόκιο.

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του-4
Φωτ.: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Μολονότι η μετεωρολογική υπηρεσία αποδίδει την εξαιρετικά αργοπορημένη ανθοφορία των κερασιών τώρα στις χαμηλότερες θερμοκρασίες της φετινής άνοιξης στην Ιαπωνία, σημαίνει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή, η οποία κατά μέσον όρο κάνει τις κερασιές να ανθίζουν ολοένα και πιο νωρίς κάθε χρόνο.

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του-5
Φωτ.: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Καθώς οι ξένοι τουρίστες ξεπερνούν πλέον σε αριθμό αυτούς προ πανδημίας, πολλοί ταξιδιώτες απολαμβάνουν επίσης το μοναδικό αυτό θέαμα. 

Η μαγική εποχή της σακούρα έφτασε και το Τόκιο «ανθίζει» μαζί με τις κερασιές του-6
Φωτ.: REUTERS/Issei Kato

Σύμφωνα με τον Κατσουχίρο Μιγιαμότο, ομότιμο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Κανσάι, η φετινή εποχή της ανθοφορίας των κερασιών θα αποφέρει στην Ιαπωνία, αν ληφθούν υπόψη οι τουρίστες και οι γιορτές που διοργανώνονται παραδοσιακά κάτω από τα ανθισμένα δέντρα («χανάμι”»), 1.100 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ), έναντι 616 δισεκατομμύρια γιεν το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή