Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος των Ισλαμιστών φονταμενταλιστών

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος των Ισλαμιστών φονταμενταλιστών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος των Ισλαμιστών φονταμενταλιστών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα με τουλάχιστον 144 νεκρούς, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

«Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι κύριος στόχος εκείνων που διέταξαν την αιματηρή, αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια στη Μόσχα ήταν να πλήξουν την ενότητά μας» είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. 

«Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι λόγοι, κανένας άλλος λόγος, επειδή η Ρωσία δεν μπορεί να είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές. Είμαστε μια χώρα που δείχνει ένα μοναδικό παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας και ενότητας, διαθρησκευτικής και διεθνοτικής ενότητας». 

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η επίθεση έγινε με εντολή της Ουκρανίας, χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί την εμπλοκή και οι Ηνωμένες Πολιτείες –οι οποίες προειδοποίησαν τη Ρωσία εκ των προτέρων για την επικείμενη επίθεση από τους ισλαμιστές μαχητές– χαρακτήρισαν την εκδοχή της Μόσχας ανοησίες. 

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή