Δανία: Οι «αστοχίες» της φρεγάτας έφεραν καρατομήσεις

Δανία: Οι «αστοχίες» της φρεγάτας έφεραν καρατομήσεις

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αποπέμφθηκε επειδή δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Αμυνας για τα ελαττώματα που εμφάνισε η φρεγάτα «Ivar Huitfeldt» όταν εκλήθη να αποκρούσει επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Δανίας προχώρησε σήμερα στην αποπομπή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Φλέμινγκ Λέντφερ.

Ο Λέντφερ βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής, καθώς δεν ενημέρωσε τον υπουργό Αμυνας της χώρας, Τρολς Λουντ Πούλσεν, για τα ελαττώματα που εμφανίστηκαν στα συστήματα αεράμυνας της φρεγάτας «Ivar Huitfeldt» κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δανέζικος ιστοχώρος OLFI και αναπαράγει το ευρωπαϊκό Politico, η φρεγάτα «Ivar Huitfeldt», που είχε σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα για να πάρει μέρος στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση υπεράσπισης των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι, διαπίστωσε ότι κάποια από τα συστήματά της δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια επεισοδίου το οποίο σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου όταν εκλήθη να αποκρούσει επίθεση των Υεμενιτών ανταρτών.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Δανία, το πλήρωμα της φρεγάτας υποστήριξε ότι αυτά τα προβλήματα ήταν γνωστά εδώ και χρόνια χωρίς όμως να έχει γίνει καμία κίνηση για την επίλυσή τους.

Ο Δανός υπουργός Αμυνας, Τρολς Λουντ Πούλσεν, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση και ότι έμαθε για τα εν λόγω προβλήματα από τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

Ο Μίκαελ Χίλντγκαρντ πρόκειται να αντικαταστήσει τον αποπεμφθέντα Φλέμινγκ Λέντφερ στην κεφαλή των ενόπλων δυνάμεων.

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή