Γαλλία: Ο «βιαστής του Tinder» άσκησε έφεση στην απόφαση καταδίκης του σε κάθειρξη 18 ετών

Γαλλία: Ο «βιαστής του Tinder» άσκησε έφεση στην απόφαση καταδίκης του σε κάθειρξη 18 ετών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σαλίμ Μπεραντά, ο «βιαστής του Tinder», σύμφωνα με το προσωνύμιο που του απέδωσε ο γαλλικός Τύπος, άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τους δικηγόρους του. 

Η Ιρίνα Κρατς και ο Αμπρουάζ Βιενέ-Λεγκέ δεν θέλησαν να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή. 

Ο πρώην φωτογράφος, ηλικίας 38 ετών, καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή από το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού για τη διάπραξη βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος 15 γυναικών, που τις είχε γνωρίσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπων γνωριμιών το διάστημα μεταξύ 2014-2016, τις οποίες είχε παρασύρει στο σπίτι του υπό το πρόσχημα ότι θα τις φωτογράφιζε. 

Ο Μπεραντά αμφισβήτησε τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της δίκης, που διήρκεσε 2 εβδομάδες, υποστηρίζοντας πως οι σχέσεις ήταν συναινετικές ή δεν υφίσταντο καν. 

Αθωώθηκε για δύο άλλες γυναίκες, οι οποίες δεν κατέθεσαν ούτε παρέστησαν στη δίκη, σε αντίθεση με τα περισσότερα θύματά του, με το δικαστήριο να θεωρεί ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις και ότι θα πρέπει να του αναγνωριστεί εύλογη αμφιβολία. 

Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Τιερί Φουσινά υπογράμμισε τον «ιδιαίτερα οργανωμένο χαρακτήρα», μια «αποδεδειγμένη μεθοδολογία» και τον «κατ’ εξακολούθηση χαρακτήρα των εγκλημάτων του», τον οποίο έκρινε «ιδιαιτέρως ανησυχητικό».

AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT