Ρωσία: Ουκρανικό drone επιτέθηκε στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ρωσία: Ουκρανικό drone επιτέθηκε στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αλλά δεν προκάλεσαν ζημιές στις κρίσιμες υποδομές του, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της ελεγχόμενης από τη Ρωσία εγκατάστασης.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα το φερόμενο περιστατικό.

Στο παρελθόν και οι δύο πλευρές έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για βομβαρδισμό του εργοστασίου, κανένας από τους έξι αντιδραστήρες του οποίου δεν λειτουργεί.

«Πρόσφατα, μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ουκρανικών δυνάμεων πετούσαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν αφίξεις στην περιοχή του λιμένα φορτίου και του σταθμού αζώτου-οξυγόνου αριθ. 2 του ΑΗΣ Ζαπορίζια», ανέφερε το RIA σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Δεν υπήρξε άμεσο δημόσιο σχόλιο για τους ρωσικούς ισχυρισμούς από την Ουκρανία.

Το απόγευμα της Παρασκευής εκδόθηκε αεροπορικός συναγερμός στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της περιοχής Ζαπορίζια. Αναφέρθηκαν αρκετές εκρήξεις στην πόλη Ζαπορίζια και ο κυβερνήτης, Ιβάν Φεντόροφ, δήλωσε ότι υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου της Ζαπορίζια, που κατέχει η Ρωσία και βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου, δεν βρίσκονται σε λειτουργία, αλλά το εργοστάσιο προσπαθεί να διατηρήσει το πυρηνικό υλικό δροσερό και να αποτρέψει ένα καταστροφικό ατύχημα.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT