Ρωσία: Κατάρρευση φράγματος στο Ορσκ – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι

Ρωσία: Κατάρρευση φράγματος στο Ορσκ – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι

Eως και 4.000 σπίτια με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, στην ορεινή περιοχή Ορενμπουργκ των Ουραλίων, ενδέχεται να πλημμυρίσουν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο TASS

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Ορσκ της Ρωσίας, στην ορεινή περιοχή Ορενμπουργκ των Ουραλίων, μετά την κατάρρευση φράγματος, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο TASS, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, έως και 4.000 σπίτια με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, σε μια προαστιακή περιοχή του Ορσκ με συνολικό πληθυσμό 230.000 κατοίκων, ενδέχεται να πλημμυρίσουν λόγω της θραύσης του φράγματος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι εργάζονται για την απομάκρυνση των κατοίκων και την αντιστήριξη του φράγματος στο Ορσκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 1.800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, περιμετρικά των συνόρων με το Καζακστάν.

Ανεπιβεβαίωτα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο Telegram δείχνουν νερό να αναβλύζει μέσα από ένα ρήγμα σε ένα χαμηλό, χωμάτινο φράγμα.

Στην περιοχή του Ορενμπουργκ έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και άλλες επαρχίες των Ουραλίων και γειτονικά τμήματα του Καζακστάν, έχουν πληγεί από πλημμύρες το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή