Γάζα: Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο – Συνομιλίες για εκεχειρία

Γάζα: Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο – Συνομιλίες για εκεχειρία

Οπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση, «δεν θα απαρνηθεί» τις αξιώσεις της για μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον υποδιοικητή της οργάνωσης στη Γάζα, Χαλίλ αλ Χαγιά, θα μεταβεί στο Κάιρο στις 7 Απριλίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας, έπειτα από πρόσκληση Αιγυπτίων μεσολαβητών.

Οπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση, «δεν θα απαρνηθεί» τις αξιώσεις της για μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ. Επανέλαβε δε τα αιτήματά της, όπως τα παρουσίασε στην πρόταση της 14ης Μαρτίου, που προηγήθηκε του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπέρ της εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός.

«Τα αιτήματα του λαού μας και των εθνικών δυνάμεών μας περιλαμβάνουν την εφαρμογή μιας πλήρους κατάπαυσης του πυρός, την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής από τη Γάζα, την επιστροφή των εκτοπισμένων στις συνοικίες τους, την αναγνώριση μιας ελευθερίας κυκλοφορίας, την παροχή βοήθειας και στέγασης για τον πληθυσμό. Και μια σοβαρή συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.

Επισημαίνεται πως διαμεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση ορισμένων από τους 129 ομήρους που παραμένουν στον παλαιστινιακό θύλακο.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι, μετά από οποιαδήποτε απόφαση εκεχειρίας, θα προχωρήσει στην ανατροπή της Χαμάς.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT