Ολ. Σολτς: Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το «κλειδί» για την ειρήνη στην Ευρώπη

Ολ. Σολτς: Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το «κλειδί» για την ειρήνη στην Ευρώπη

«Βάζουμε στην άκρη τα στενά μικροσυμφέροντά μας και οικοδομούμε μια ισχυρή και αληθινά ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία»», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το Βουκουρέστι ο Γερμανός καγκελάριος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία ζήτησε το Σάββατο ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τις προσπάθειές ενίσχυσης του Κιέβου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στο Βουκουρέστι, ο Σολτς δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να προληφθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση, συμπεριλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ, είναι αυτό που αποκάλεσε «αποτελεσματική αποτροπή».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει τη στιγμή που ο πρόεδρος Πούτιν θα αποφασίσει να αποσύρει τα στρατεύματά του. Ωστόσο θα πάρει αυτή την απόφαση μόνο αν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Γερμανός ηγέτης, η χώρα του οποίου έχει μέχρι στιγμής παράσχει 28 δισ. ευρώ σε στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

«Γι’ αυτό επενδύουμε περισσότερο στη δική μας ασφάλεια και άμυνα από κοινού ως Ευρωπαίοι, ώστε κανένας να μην τολμήσει να μας επιτεθεί. Αυτό σημαίνει επίσης ότι βάζουμε στην άκρη τα στενά μικροσυμφέροντά μας και οικοδομούμε μια ισχυρή και αληθινά ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT