«Καμπανάκι» από Ζελένσκι για τις ελλείψεις σε πυρομαχικά

«Καμπανάκι» από Ζελένσκι για τις ελλείψεις σε πυρομαχικά

Ο Ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα του μπορεί να ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους εάν η Ρωσία συνεχίσει τους εντατικούς βομβαρδισμούς εναντίον της και δεν έρθει το συντομότερο νέα βοήθεια από τη Δύση.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους εάν η Ρωσία συνεχίσει την εντατική εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον της.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πρόκεται για την πιο κατηγορηματική προειδοποίηση που έχει απευθύνει μέχρι σήμερα ο Ουκρανός ηγέτης αναφορικά την επιδεινούμενη κατάσταση της ουκρανικής αεράμυνας.

«Αν συνεχίσουν να χτυπούν (σ.σ. την Ουκρανία) κάθε μέρα με τον τρόπο που το κάνουν τον τελευταίο μήνα, μπορεί να ξεμείνουμε από πυραύλους και οι εταίροι το γνωρίζουν», δήλωσε ο Ζελένσκι στο πλαίσιο συνέντευξης που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του περιμένει το πακέτο βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει προς το παρόν κολλήσει στο Κογκρέσο.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια θετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο», δήλωσε από την πλευρά του ο Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του θα συμφωνούσε να δοθεί το πακέτο της αμερικανικής βοήθειας με τη μορφή δανείου.

«Θα συμφωνούσαμε σε οποιαδήποτε επιλογή», τόνισε, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να φθάσει αυτή η βοήθεια «το συντομότερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή