Διήμερη επίσκεψη Λαβρόφ στην Κίνα – Επαφές για «ευρύ φάσμα θεμάτων»

Διήμερη επίσκεψη Λαβρόφ στην Κίνα – Επαφές για «ευρύ φάσμα θεμάτων»

Οι συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του, Ουάνγκ Γι, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεργασία των δύο χωρών καθώς και «καυτά θέματα», όπως η κρίση στην Ουκρανία και η κατάσταση στον Ειρηνικό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, η οποία αποτελεί σημαντικό διπλωματικό και οικονομικό εταίρο της Μόσχας, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Στις 8 και τις 9 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατά την οποία προβλέπονται συνομιλίες με τον (Κινέζο ομόλογό του) Ουάνγκ Γι», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Με τον Κινέζο ομόλογό του θα έχει συνομιλίες πάνω σε «ευρύ φάσμα θεμάτων», προστίθεται.

Ειδικότερα, οι συνομιλίες μεταξύ Σεργκέι Λαβρόφ και Ουάνγκ Γι, ο οποίος ήταν εκείνος που απηύθυνε την πρόσκληση στον Ρώσο υπουργό, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που σχετίζονται με τη διμερή συνεργασία καθώς και «καυτά θέματα», όπως η κρίση στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ασία και τον Ειρηνικό, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή