Νετανιάχου: Υπάρχει ημερομηνία για την εισβολή στη Ράφα

Νετανιάχου: Υπάρχει ημερομηνία για την εισβολή στη Ράφα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει οριστεί ημερομηνία για την ισραηλινή εισβολή στη Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Γάζα, χωρίς να την αποκαλύψει, καθώς εξελίσσεται στο Κάιρο νέος γύρος συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.

«Σήμερα έλαβα μια λεπτομερή έκθεση για τις συνομιλίες στο Κάιρο. Εργαζόμαστε συνεχώς για την επίτευξη των στόχων μας, πρώτα και κύρια την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας και την επίτευξη μιας πλήρους νίκης επί της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Αυτή η νίκη απαιτεί την είσοδο στη Ράφα και την εξάλειψη των τρομοκρατικών ταγμάτων εκεί. Αυτό θα συμβεί – υπάρχει ημερομηνία».

Ο Λευκός Οίκος πιέζει το Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την άφιξη περισσότερων από 300 φορτηγών με βοήθεια στη Γάζα, αλλά δήλωσε ότι πιέζει το Ισραήλ να αυξήσει τον αριθμό σε περίπου 350 την ημέρα, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυσης του πυρός.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς βρέθηκε στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για έναν γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT