Γερμανία: Η ασφάλεια του Ισραήλ βρίσκεται «στην καρδιά της εξωτερικής μας πολιτικής»

Γερμανία: Η ασφάλεια του Ισραήλ βρίσκεται «στην καρδιά της εξωτερικής μας πολιτικής»

Παράλληλα, το Βερολίνο απέρριψε «με απόλυτο τρόπο» τις κατηγορίες της Νικαράγουας ότι διευκολύνει τη διάπραξη «γενοκτονίας» στη Γάζα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία δήλωσε σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ότι η ασφάλεια του Ισραήλ βρίσκεται «στην καρδιά» της εξωτερικής πολιτικής της και απέρριψε «με απόλυτο τρόπο» τις κατηγορίες της Νικαράγουας, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο διευκολύνει τη διάπραξη «γενοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ασφάλεια του Ισραήλ βρίσκεται στην καρδιά της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής» και η Γερμανία «απορρίπτει με απόλυτο τρόπο» τους ισχυρισμούς της Νικαράγουας, δήλωσε η δικηγόρος Τάνια φον Ούσλαρ- Γκλάιχεν εκπροσωπώντας το Βερολίνο στο Διεθνές Δικαστήριο με έδρα τη Χάγη.

Η Μανάγουα προσέφυγε εναντίον του Βερολίνου ζητώντας από τους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου να επιβάλουν έκτακτα μέτρα ώστε να εμποδίσουν τη Γερμανία να προσφέρει όπλα και άλλη βοήθεια στο Ισραήλ.

Χθες η Νικαράγουα, κατά την παρουσίαση των επιχειρημάτων της ενώπιον του δικαστηρίου, επέκρινε τη Γερμανία για τη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» το γεγονός ότι το Βερολίνο από τη μία εξάγει όπλα στο Ισραήλ και την ίδια ώρα παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Οι δικηγόροι της Νικαράγουας υποστήριξαν ότι η Γερμανία παραβιάζει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Γενοκτονία παρέχοντας όπλα στο Ισραήλ.

«Η Γερμανία απορρίπτει με απόλυτο τρόπο τις κατηγορίες της Νικαράγουας. Δεν έχουν καμία ουσιαστική ή νομική βάση», απάντησε σήμερα η φον Ούσλαρ- Γκλάιχεν.

«Η Γερμανία εξάγει όπλα έπειτα από ενδελεχή έλεγχο ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου» και «η παροχή από τη Γερμανία όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης επί του πεδίου», πρόσθεσε η δικηγόρος.

«Οι ενέργειες της Γερμανίας σε αυτή τη σύγκρουση βασίζονται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT