Ιταλία: Eκρηξη σε τεχνητό φράγμα – Πληροφορίες για νεκρούς

Ιταλία: Eκρηξη σε τεχνητό φράγμα – Πληροφορίες για νεκρούς

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιταλικής Πυροσβεστικής, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ακόμα πέντε παραμένουν αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, έχουν εντοπιστεί σοροί

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ιταλία, σε τεχνητό φράγμα παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας στη λίμνη Σουβιάνα, ανάμεσα στις πόλεις Μπολόνια και Φλωρεντία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υπάρχουν τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ιταλικής Πυροσβεστικής, έκανε λόγο για τρεις σοβαρά τραυματίες και πέντε αγνοούμενους.

Για το περιστατικό, έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας και δεκάδες καραμπινιέροι, με την υποστήριξη ελικοπτέρων.

Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε σε γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέεται με τουρμπίνα, ενώ εκφράζονται φόβοι για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων.

«Δυστυχώς υπάρχουν άσχημα νέα, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις. Συμπάσχουμε με όλες τις οικογένειες που ανησυχούν για την τύχη των αγαπημένων τους», δήλωσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός, ο οποίος ανήκει στην Enel, είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ισχύ στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. «Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, πυρκαγιά έπληξε μετασχηματιστή στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Μπάργκι», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: Repubblica, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή