Χαμενεΐ: Το Ισραήλ θα τιμωρηθεί για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία

Χαμενεΐ: Το Ισραήλ θα τιμωρηθεί για την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία

«Το κακό καθεστώς έκανε λάθος, πρέπει να τιμωρηθεί, και αυτό θα γίνει», είπε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του με αφορμή το τέλος του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Συρία.

Σε μεγάλη κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τους περιφερειακούς αντιπάλους, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το προξενείο του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα την 1η Απριλίου.

Το χτύπημα, σύμφωνα με το Ιράν, είχε ως αποτέλεσμα τους θανάτους επτά στρατιωτικών συμβούλων του. Η Τεχεράνη έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αντεπιτεθεί.

«Το κακό καθεστώς έκανε λάθος, πρέπει να τιμωρηθεί και αυτό θα γίνει», είπε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του με την οποία σηματοδότησε το τέλος του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από δικό του έδαφος, το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί»

Αμεση ήταν η αντίδραση του Ισραήλ: «Εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ από το δικό του έδαφος, τότε το Ισραήλ θα απαντήσει», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από τη δική του επικράτεια, το Ισραήλ θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», τόνισε ο Κατζ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή