Κίεβο: Ουκρανοί κατάδικοι στο μέτωπο – Νέος νόμος αλλάζει τα δεδομένα

Κίεβο: Ουκρανοί κατάδικοι στο μέτωπο – Νέος νόμος αλλάζει τα δεδομένα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανοί κατάδικοι ενδέχεται να υπηρετήσουν στον στρατό μετά την έγκριση του κοινοβουλίου στο Κίεβο, σε μία πρώτη ανάγνωση ενός νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην ανανέωση και την εναλλαγή των στρατευμάτων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι φυλακισμένοι που εντάσσονται στον στρατό θα μπορούν να έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους.

«Οσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σεξουαλική βία, δολοφονίες ή εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα μπορούν να υπηρετήσουν», δήλωσε ο βουλευτής Ολεξίι Χοντσαρένκο στο Telegram.

Ενα ξεχωριστό νομοσχέδιο που ορίζει μεγάλα πρόστιμα για τους πολίτες που δεν τηρούν τους κανόνες επιστράτευσης ψηφίστηκε επίσης σε πρώτη ανάγνωση.

Δεν είναι σαφές πόσοι επιπλέον θα μπορούν να καταταγούν στο στρατό εάν ψηφιστεί νόμος.

Το νομοσχέδιο για τους καταδικασθέντες είναι πιθανό να έχει αλλαγές πριν από την τελική ψήφιση, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος διαφθοράς, δήλωσε ένας άλλος βουλευτής, ο Γιάροσλαβ Ζελέζνιακ.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έχει επίσης ξεκινήσει την εξέταση ενός σύνθετου νομοσχεδίου που τροποποιεί τη διαδικασία επιστράτευσης, ύστερα από μήνες επικρίσεων και συζητήσεων.

Αναμένεται να διευρύνει τη δυνατότητα του Κιέβου να καλεί νέους στρατιώτες λόγω σημαντικά λιγότερων εθελοντών μαχητών και πολυάριθμων περιπτώσεων αποφυγής στράτευσης.

Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή