Δυτική Οχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού

Δυτική Οχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού

Από την αρχή του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, η βία έχει ενταθεί στη Δυτική Οχθη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες στην Τούμπας μέσα στο αυτοκίνητό του, πάνω στο οποίο φωτογράφος του AFP είδε πολλά σημάδια από σφαίρες.

Ενας άνδρας ακόμη σκοτώθηκε, επίσης από σφαίρες, στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Φάρα κοντά στην Τούμπας, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.

Το βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης θεωρείται προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και είναι θέατρο συχνών επιδρομών του ισραηλινού στρατού.

Από την αρχή του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, η βία έχει ενταθεί στη Δυτική Οχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Τουλάχιστον 461 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή που διοικεί την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT