Ισραήλ – Ιράν: Ηχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ

Ισραήλ – Ιράν: Ηχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ

Ο ιστοχώρος Israel War Room αναφέρει ότι πριν λίγα λεπτά ήχησαν σειρήνες σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ λόγω της επιχειρούμενης εισβολής εχθρικών αεροσκαφών στον ισραηλινό εναέριο χώρο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιστοχώρος Israel War Room αναφέρει ότι πριν λίγα λεπτά ήχησαν σειρήνες σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ λόγω της επιχειρούμενης εισβολής εχθρικών αεροσκαφών στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, το Ιράν θα μπορούσε να επιχειρήσει κάποιο πλήγμα κατά ισραηλινών στόχων μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει από την πλευρά του το αμερικανικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μια ιρανική επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμη και σήμερα, με περισσότερα από 100 drones και δεκάδες πυραύλους κατά στρατιωτικών στόχων εντός του Ισραήλ.

Μια επικείμενη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αποτελεί πραγματική απειλή, προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος σήμερα από τη μεριά του, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής αυτής της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη έχει διαμηνύσει ότι θα απαντήσει στο (φερόμενο ως ισραηλινό) χτύπημα που είχε δεχθεί το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας την 1η Απριλίου, ένα χτύπημα που είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 ατόμων, μεταξύ αυτών και οχτώ στελεχών των Ιρανών Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή