Ε.Ε.: Κυρώσεις στη Χαμάς για σεξουαλική βία στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ε.Ε.: Κυρώσεις στη Χαμάς για σεξουαλική βία στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει λόγο για «βιασμό και δολοφονία ανηλίκων, ακρωτηριασμό πτωμάτων και ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων», καθώς και για «στοχευμένη απαγωγή γυναικών και κοριτσιών»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή κυρώσεων εις βάρος των στρατιωτικών πτερύγων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ για «εκτεταμένη σεξουαλική βία» κατά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μαχητές από τις Ταξιαρχίες αλ Κουντς της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, τη μονάδα Νούχμπα και τις Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ της Χαμάς, «διέπραξαν εκτεταμένη σεξουαλική και έμφυλη βία, με συστηματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας αυτήν ως όπλο πολέμου», ανέφερε η Ε.Ε.

Οπως σημειώνει, οι καταχρήσεις που διαπράχθηκαν, περιλαμβάνουν «βιασμό και δολοφονία ανηλίκων, ακρωτηριασμό πτωμάτων και ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων». Το ευρωπαϊκό μπλοκ κατηγόρησε επίσης τους δράστες για «στοχευμένη απαγωγή γυναικών και κοριτσιών».

Σημειώνεται πως η Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ περιλαμβάνονται ήδη στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» της Ε.Ε.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις προστέθηκαν στον κατάλογο κυρώσεων της Ε.Ε. αναφορικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, 104 πρόσωπα και 26 οντότητες από διαφορετικές χώρες αποτελούν στόχο των κυρώσεων.

Η απόφαση για την επιβολή των κυρώσεων αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. που προβλέπει επίσης κυρώσεις εναντίον Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Οχθη, που κατηγορούνται για βία κατά Παλαιστινίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT