Μήνυμα Μπάιντεν προς Ιράν: «Μην το κάνετε»

Μήνυμα Μπάιντεν προς Ιράν: «Μην το κάνετε»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες «στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει το Ιράν να αναλάβει δράση «σύντομα», αναφορικά με τις απειλές για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, ενώ κάλεσε την Τεχεράνη να μην πραγματοποιήσει επίθεση.

«Δεν θέλω να μοιραστώ εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να γίνει μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα», είπε ο Μπάιντεν, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη, είπε: «Μην το κάνετε».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης πως οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες «στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ αποτελεί «πραγματική και βιώσιμη απειλή», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη στάση τους στην περιοχή και παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή