Το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς να φύγουν από το Ιράν – «Κίνδυνος κλιμάκωσης»

Το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς να φύγουν από το Ιράν – «Κίνδυνος κλιμάκωσης»

«Οι Γερμανοί πολίτες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να συλληφθούν, να ανακριθούν αυθαίρετα και να τους επιβληθούν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε νέα ταξιδιωτική οδηγία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία προειδοποίησε την Παρασκευή τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν γιατί υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ, καθώς και κίνδυνος να συλληφθούν από τις ιρανικές Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχει ο κίνδυνος τόσο μιας απότομης κλιμάκωσης των εντάσεων, όσο και το ενδεχόμενο οι Γερμανοί πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με αυθαίρετες συλλήψεις στη χώρα.

«Υπό τις τρέχουσες εντάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, υπάρχει κίνδυνος απότομης κλιμάκωσης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές», προσθέτει.

«Οι Γερμανοί πολίτες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να συλληφθούν, να ανακριθούν αυθαίρετα και να τους επιβληθούν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα, ιρανική και γερμανική, κινδυνεύουν ιδιαίτερα», τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το Παρίσι συμβούλευσε τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή