Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Εξι νεκροί

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Εξι νεκροί

Συναγερμός σήμανε στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – οι πέντε στο σημείο και ένας υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο- και εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος εννέα μηνών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Μάλιστα η κατάσταση ορισμένων εξ αυτών κρίνεται κρίσιμη. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έδρασε μόνος, είναι νεκρός, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα του. 

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Εξι νεκροί-1
Φωτ. Reuters

Τοπικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο, ενώ το κανάλι ABC μετέδωσε ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν παγιδευμένοι στο εσωτερικό. Εναέρια πλάνα έδειξαν ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας έξω από το εμπορικό κέντρο ενώ ένοπλοι αστυνομικοί «χτένιζαν» την ταράτσα όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο πριν από τις τρεις το απόγευμα τοπική ώρα στη συνέχεια αποχώρησε και επέστρεψε περίπου είκοσι λεπτά αργότερα με ένα μαχαίρι. 

Ενας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, με τους πελάτες των καταστημάτων να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο και την αστυνομία να προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή αυτή.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

«Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντονι Αλμπανέζι και πρόσθεσε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

«Ηταν μια απεχθής πράξη βίας που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους. Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων και τους οικείους τους», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή