Ε.Ε: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – Εκκληση για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

Ε.Ε: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – Εκκληση για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση

Καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και καλεί συγχρόνως τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και καλεί συγχρόνως τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σε ανάρτησή της πριν από λίγο στην πλατφόρμα X η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζει ότι «καταδικάζω απερίφραστα την κατάφωρη και αδικαιολόγητη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ» και προσθέτει ότι «απευθύνω έκκληση στο Ιράν και τους αντιπροσώπους του (proxies) να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις».

«Όλοι οι παράγοντες πρέπει τώρα να απέχουν από περαιτέρω κλιμάκωση και να εργαστούν για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που επίσης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν.

«Πρέπει να γίνουν όλα για να αποφευχθεί η περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση. Πρέπει να αποφευχθεί περισσότερη αιματοχυσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους εταίρους μας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για απαράδεκτη ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ έκανε λόγο από την πλευρά του και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ τονίζοντας ότι πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση.

«Η Ε.Ε καταδικάζει απερίφραστα αυτή την απαράδεκτη ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του για να προσθέσει ότι «πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT