Επαφές Φιντάν με Μπλίνκεν και Κάμερον

Επαφές Φιντάν με Μπλίνκεν και Κάμερον

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Βρετανία και Ιράν.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Ο Τούρκος υπουργός μετέφερε στον κ. Μπλίνκεν την ανησυχία του για το ενδεχόμενο εξάπλωσης της κρίσης.

Ο Χακάν Φιντάν επανέλαβε επίσης ότι, από την αρχή της κρίσης στη Γάζα, η Τουρκία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί αυτή η σύγκρουση σε περιφερειακή.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για άμεση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα ώστε να επιτραπεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του, ο κ. Φιντάν ζήτησε, τέλος, οι χώρες που έχουν επιρροή στο Ισραήλ να στείλουν τα σωστά μηνύματα προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Ιρανό ομόλογό του, Χοσείν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Μετά την επικοινωνία με τον Αμπντολαχιάν, ο Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, με κεντρικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή