Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: Θα καταστρέψουμε τη γέφυρα της Κριμαίας

Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: Θα καταστρέψουμε τη γέφυρα της Κριμαίας

Η γέφυρα του Κερτς θα καταστραφεί, το ερώτημα είναι τι βαθμό καταστροφής θα υποστεί, λέει εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γέφυρα του Κερτς θα καταστραφεί, το μόνο ερώτημα είναι τι βαθμό καταστροφής θα υποστεί η παράνομη «επέκταση» προς την Κριμαία, υπόσχονται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τη σχετική δέσμευση έλαβε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, Ντμίτρο Πλετεντσούκ, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό τηλεμαραθώνιο των ουκρανικών καναλιών, ο οποίος δεν έχει σταματήσει εδώ και 26 μήνες που σοβεί η ρωσική εισβολή.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα αυτό ειλικρινά, ο πρόεδρός μας τής Ουκρανίας το είπε, ότι αυτή η παράνομη προσάρτηση στην Κριμαία μας πρέπει να καταστραφεί. Και μια μέρα θα ακούσετε ξανά την είδηση ​​ότι η γέφυρα είναι εκτός λειτουργίας», είπε ο Ουκρανός στρατιωτικός στον αέρα της ουκρανικής τηλεόρασης σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για τη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τα νόμιμα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποτελεί το σύμβολο της κατάκτησης της στρατηγικά κρίσιμης αυτής χερσονήσου από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και 10 χρόνια.

Πληροφορίες των ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων ανέφεραν ότι στις 11.20 σήμερα το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα για προληπτικούς λόγους.

«Το ερώτημα μόνο είναι ποιο θα είναι το μέγεθος αυτής της ζημιάς στη γέφυρα. Και, φυσικά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι πλέον εκεί», είπε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού, ενθυμούμενος και προηγούμενες βολές των Ουκρανών κατά της γέφυρας του Στενού Κερτς.

Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: Θα καταστρέψουμε τη γέφυρα της Κριμαίας-1

«Για τους Ρώσους, μπορεί τώρα να είναι ακόμη πιο συμβολικό. Μάλιστα, δεν μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιήσουν για στρατιωτική επιμελητεία [μεταφορά στρατευμάτων και υλικού] μετά τη ζημιά που έπαθαν. Επίσης ένας κλάδος ενέργειας που θα έφτανε στην Κριμαία σταματά πλέον στη γέφυρα. Απλώς η γέφυρα χρησιμοποιείται κυρίως από Ρώσους πολίτες που επισκέπτονται παράνομα την ουκρανική Κριμαία», επεσήμανε ο κ. Πλετεντσούκ.

Η εναλλακτική των Ρώσων

Πρόσθεσε επίσης ότι η ρωσική ηγεσία αποφάσισε πλέον να κατασκευάσει μια εναλλακτική σιδηροδρομική διαδρομή από το Ροστόφ-ον-Ντον στην Κριμαία διά ξηράς, επειδή γνωρίζει ότι η γέφυρα δεν θα λειτουργήσει. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προθέσεις των Ρώσων να κατασκευάσουν υποθαλάσσια σήραγγα προς την Κριμαία, ο εκπρόσωπος του ναυτικού σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

«Δεν έχουμε επιβεβαιωμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, και αυτό δεν είναι απλώς ένα σύνθετο έργο, είναι ένα έργο που είναι απίθανο να εφαρμοστεί», είπε ο κ. Πλετεντσούκ.

Πριν μερικές ημέρες η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε δημοσιεύσει πληροφορίες ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζουν τρίτο κατά σειρά χτύπημα στη γέφυρα του Κερτς, επικαλούμενη πηγές από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Αμύνης στο Κίεβο.

Πηγή: Ukrinform, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή