Αυστραλία: Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι στον ιερέα – Συνελήφθη ένα άτομο

Αυστραλία: Το χρονικό της επίθεσης με μαχαίρι στον ιερέα – Συνελήφθη ένα άτομο

Αναφορές για επεισόδια έξω από την εκκλησία όπου σημειώθηκε η επίθεση κατά του ιερέα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ιερέας και πολλά ακόμη άτομα δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια κηρύγματος σε εκκλησία του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, το οποίο μεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου. 

Ο ιερέας Μαρ Μαρί Εμμανουήλ λειτουργούσε στην εκκλησία του «Christ The Good Shepherd» στο Γουέικλεϊ του Σίδνεϊ, όταν ένας άνδρας τον πλησίασε στην Αγία Τράπεζα και τον μαχαίρωσε. Βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που ένα μαυροντυμένο άτομο επιτίθεται στον κληρικό. Στη συνέχεια, ακούγονται φωνές από το πλήθος, καθώς αρκετοί σπεύδουν να βοηθήσουν τον ιερέα.

Για την υπόθεση συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ένα άτομο. Ο άνδρας αυτός έχει μεταφερθεί σε «άγνωστη τοποθεσία», ανακοίνωσε η αστυνομία, προτρέποντας τους πολίτες να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή της επίθεσης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα από τα θύματα της επίθεσης δεν φέρει τραύματα που απειλούν τη ζωή του. Ολοι όσοι τραυματίστηκαν θεωρείται, μέχρι τώρα, ότι είναι άνδρες ηλικίας από 20 έως 70 ετών.

Στο μεταξύ, υπήρξαν αναφορές για επεισόδια έξω από την εκκλησία όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση.

Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος ιερέας είχε γίνει γνωστός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ «μαζική σκλαβιά». Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως τα εμβόλια είναι μάταια

«Είμαστε άνθρωποι; Γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα», είχε πει σε κήρυγμά του το 2021. Ο κληρικός είχε τεράστια απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μεγάλο αριθμό ακολούθων. 

Το περιστατικό συμβαίνει μόλις τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία έξι ανθρώπων από 40χρονο σε εμπορικό κέντρο της πόλης. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο επιθέσεων. 

Με πληροφορίες από Guardian, CNN, News.com.au

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή