ΗΠΑ: Το FBI ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη

ΗΠΑ: Το FBI ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η «ποινική έρευνα» στοχεύει να καθορίσει «τουλάχιστον εν μέρει», εάν το πλήρωμα απέπλευσε γνωρίζοντας πως το πλοίο παρουσίαζε σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα ξεκίνησε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία για την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι στη Βαλτιμόρη, έπειτα από την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου σε πυλώνα της, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η Washington Post.

Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα έγραψε πως η «ποινική έρευνα» στοχεύει να καθορίσει «τουλάχιστον εν μέρει» εάν το πλήρωμα απέπλευσε γνωρίζοντας πως το πλοίο παρουσίαζε σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο, το FBI επιβεβαίωσε πως βρίσκεται «πάνω στο φορτηγό πλοίο Dali», συνδράμοντας στις «επιχειρήσεις της δικαστικής αστυνομίας», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ούτε να επιβεβαιώσει την έναρξη έρευνας.

Στα τέλη Μαρτίου, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μήκους 300 μέτρων, προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Ανασύρθηκαν οι σοροί δύο ατόμων που πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος πάνω στη γέφυρα, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι, θεωρούνται νεκροί.

Το Dali, υπό σημαία Σιγκαπούρης, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Βαλτιμόρης για ένα ταξίδι 27 ημερών έως το λιμάνι του Κολόμπο (Σρι Λάνκα).

Αφότου ενημέρωσε τις αρχές για απώλεια ισχύος εξαιτίας προβλημάτων πρόωσης, το πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα.

Το πλοίο παραμένει εγκλωβισμένο στο σημείο, κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας, εμποδίζοντας μέρος των θαλάσσιων μεταφορών σε ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή