Πρίγκιπας Χάρι: Εχασε την προσφυγή για αστυνομική προστασία στη Βρετανία

Πρίγκιπας Χάρι: Εχασε την προσφυγή για αστυνομική προστασία στη Βρετανία

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρίγκιπας μπορεί να προσφύγει απ' ευθείας στο Εφετείο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε η προσφυγή του πρίγκιπα Χάρι σχετικά με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να του αφαιρέσει την αστυνομική προστασία, όταν βρίσκεται στη χώρα.

Ο δούκας του Σάσεξ είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, τον Φεβρουάριο του 2020, να τερματίσει την αστυνομική προστασία που του παρέχεται αυτόματα, κατά την παραμονή του στη Βρετανία.

Η εξέλιξη ήρθε μετά την απόφαση του Χάρι να απέχει από τα βασιλικά του καθήκοντα και να μετακομίσει μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν στην Καλιφόρνια.

Σε μια ακρόαση τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δικηγόροι του είχαν δηλώσει ότι η απόφαση να του αφαιρεθεί η αστυνομική προστασία τον υπέβαλε σε παράνομη, άδικη και αδικαιολόγητη μεταχείριση.

Από την πλευρά τους, νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι η Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Βασιλικών και Δημοσίων Προσώπων, γνωστή ως RAVEC, δεν είχε αποφασίσει ότι ο Χάρι δεν δικαιούται καθόλου προστασία, αλλά ότι αυτή δεν θα έπρεπε να είναι το ίδιο συστηματική.

Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόφαση δεν ήταν παράνομη και απέρριψε τις νομικές αιτιάσεις του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπός του τη Δευτέρα, το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει στον Χάρι τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, προσθέτοντας ότι ο πρίγκιπας μπορεί να προσφύγει απ’ ευθείας στο Εφετείο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT