Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Μελόνι με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Μελόνι με τον βασιλιά της Ιορδανίας

«Η συζήτηση των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπενθύμισε τα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ομάδας της G7 που πραγματοποιήθηκε χθες» και ότι «η συζήτηση των δυο ηγετών επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπενθύμισε τη σημασία να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να συνεχιστούν οι προσπάθειες με στόχο την άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

«Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, προσπάθεια στην οποία η Ιορδανία παίζει ρόλο κύριας σημασίας. Η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε τη δέσμευση της Ιταλίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT