Ισραηλινά τανκς επανήλθαν στη βόρεια Γάζα, από όπου είχαν αποχωρήσει

Ισραηλινά τανκς επανήλθαν στη βόρεια Γάζα, από όπου είχαν αποχωρήσει

Τα τανκς προχώρησαν στο Μπέιτ Χανούν και περικύκλωσαν πολλά σχολεία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ισραηλινά τανκς επέστρεψαν χθες, Τρίτη, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, την οποία είχαν εγκαταλείψει πριν από αρκετές εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα Τετάρτη το σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya.

«Την Τρίτη, ισραηλινά τανκς μπήκαν ξανά στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από το οποίο έφυγαν πριν από αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους, τα τανκς προχώρησαν στο Μπέιτ Χανούν και περικύκλωσαν πολλά σχολεία όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένες οικογένειες», σημειώνει το αραβικό δίκτυο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του, κάτοικοι ανέφεραν διακοπή του Διαδικτύου στις περιοχές Μπέιτ Χανούν και Τζαμπάλια.

Το Μπέιτ Χανούν, όπου ζουν περίπου 60.000 άνθρωποι, ήταν μια από τις πρώτες περιοχές που στόχευσε η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.

Πολλές οικογένειες που επέστρεψαν σε Μπέιτ Χανούν και Τζαμπάλια τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων αναφέρεται ότι θα φύγουν ξανά λόγω της νέας επιδρομής.

Η κατάσταση στη Γάζα βρίσκεται σε μερική ύφεση, μετά και τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου κατά του Ισραήλ από το Ιράν, πράγμα που φαίνεται να έχει αναβάλλει προς το παρόν την επέμβαση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα.

Πηγή: Al Arabiya, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή