Ουκρανία: 161 παιδιά που είχαν απαγάγει οι Ρώσοι εντοπίστηκαν στη Γερμανία

Ουκρανία: 161 παιδιά που είχαν απαγάγει οι Ρώσοι εντοπίστηκαν στη Γερμανία

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου κατάφεραν να εντοπίσουν στο έδαφος της Γερμανίας 161 ανήλικους συμπατριώτες τους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνεργασία με Γερμανούς συναδέλφους τους, οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου κατάφεραν να εντοπίσουν στο έδαφος της Γερμανίας 161 ανήλικους Ουκρανούς που απήχθησαν από τη Ρωσία κατά διάρκεια του πολέμου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας, Ιβάν Βιχίφσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εγκληματικής αστυνομίας της Γερμανίας, Χόλγκερ Μινχ.

«Χάρη στη συνεργασία μας με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην κατεύθυνση της τεκμηρίωσης των εγκλημάτων πολέμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συγκεκριμένα της απέλασης και της αναγκαστικής μεταφοράς παιδιών από την Ουκρανία, αποκαλύφθηκε ότι 161 παιδιά της Ουκρανίας που καταζητούνται ως βίαια μεταφορά στη Γερμανία έχουν εγκατασταθεί προσωρινά στα κατεχόμενα εδάφη ή απελάθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία», ενημέρωσε ο κ. Βιχίφσκι.

Επικεντρώθηκε επίσης στο πρόβλημα όλων των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από τους Ρώσους εισβολείς στο έδαφος της Ουκρανίας και τεκμηριώθηκαν από την εθνική αστυνομία της Ουκρανίας. Το Κίεβο βασίζεται στη βοήθεια των εταίρων του για την προσαγωγή των Ρώσων εγκληματιών πολέμου στη δικαιοσύνη, τόσο στα δικαστήρια της Ουκρανίας όσο και στα δικαστήρια άλλων χωρών, καθώς και στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία – στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και στα Ειδικά Δικαστήρια.

«Ενδιαφερόμαστε για κοινές δράσεις με τους Γερμανούς εταίρους μας τόσο σε διμερή βάση όσο και υπό την αιγίδα της Europol», τόνισε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας. Τόνισε την εποικοδομητική συνεργασία με Γερμανούς συναδέλφους όσον αφορά την τεκμηρίωση και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

Τα μέρη συζήτησαν την υποστήριξη από Ευρωπαίους εταίρους στο θέμα της εισαγωγής πληροφοριών για Ρώσους εγκληματίες πολέμου στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν.

Πηγή: Ukrinform.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή