Βεντούζες κατά της παράνομης στάθμευσης επιστρατεύει η Νέα Υόρκη (βίντεο)

Βεντούζες κατά της παράνομης στάθμευσης επιστρατεύει η Νέα Υόρκη (βίντεο)

Το σύστημα Barnacles τοποθετείται πάνω στο παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο όπλο έχει πλέον το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) στη μεγάλη μάχη κατά της παράνομης στάθμευσης στην αμερικανική μητρόπολη: Τις γιγάντιες βεντούζες.

Το σύστημα λέγεται Barnacles, παίρνοντας το όνομά του από τα θυσανόποδα, τα θαλάσσια πλάσματα που βεντουζάρουν σε βράχους. Aποτελείται από μία βαλίτσα με δύο τεράστιες βεντούζες που εφαρμόζονται στον ανεμοθώρακα του παράνομα σταθμευμένου οχήματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της αμερικανικής μεγαλούπολης, το σύστημα αυτό είναι και ασφαλέστερο και πρακτικότερο από άλλα, καθώς αρκούν μερικά μόνο δευτερόλεπτα για την εγκατάστασή του στο παρμπρίζ του παράνομα σταθμευμένου οχήματος, είναι πρακτικά αδύνατο να αφαιρεθεί και δεν προκαλεί αμυχές στο τζάμι.

«Φτάνουν μόνο 20-30 δευτερόλεπτα για να τοποθετηθεί, έναντι δύο ή και τριών λεπτών που απαιτούσαν τα προηγούμενα συστήματα, συν ότι για εκείνα έπρεπε και να γονατίσει ο τροχονόμος στο έδαφος», επισημαίνει ο Μπράιαν Ο’Σάλιβαν της Τροχαίας της Νέας Υόρκης.

Σε περίπτωση προσπάθειας αφαίρεσης του Barnacle, ηχεί αμέσως συναγερμός. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αν ο οδηγός επιχειρήσει να μετακινήσει το όχημα που φέρει τη βεντούζα αυτή, η Τροχαία έχει αμέσως εικόνα της θέσης του, καθώς το σύστημα έχει ενσωματωμένο και σύστημα δορυφορικού εντοπισμού (GPS).

Τι θα κάνουν λοιπόν οι οδηγοί με τη βεντούζα να τους καλύπτει το παρμπρίζ; Θα πρέπει να αποφύγουν να την αφαιρέσουν –δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσουν– αλλά να τηλεφωνήσουν στην Τροχαία για να έρθει κάποιος να τους την αφαιρέσει με την καταβολή του διόλου ευκαταφρόνητου προστίμου των 185 δολαρίων (περίπου 174 ευρώ).

Πηγή: NBC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT