Στήριξη Ερντογάν σε Τεχεράνη: Πρέπει να κατηγορηθεί ο Νετανιάχου και όχι το Ιράν

Στήριξη Ερντογάν σε Τεχεράνη: Πρέπει να κατηγορηθεί ο Νετανιάχου και όχι το Ιράν

Η επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ήταν η τελευταια σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είπε ο Τούρκος πρόεδρος

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι «θα πρέπει να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί πρώτα ο ίδιος ο Νετανιάχου» εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το νέο μέτωπο του Ισραήλ με το Ιράν, στηρίζοντας επί της ουσίας την Τεχεράνη. 

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου κάνει προβοκατόρικα βήματα και προσπαθεί να εξαπλώσει τη φωτιά σε όλη την περιοχή. Η επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, με την οποία παραβίασε το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση της Βιέννης, ήταν η τελευταια σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας:

«Εκτός από μία – δύο χώρες δεν υπήρξε κανένας άλλος που να αντέδρασε σε αυτή τη σκληρότητα του Ισραήλ. Αυτοί που δεν είπαν τίποτα για τη σκληρή στάση του Ισραήλ, μπήκαν στη σειρά για να καταδικάσουν την απάντηση του Ιράν. Ενώ εδώ θα πρέπει να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί πρώτα ο ίδιος ο Νετανιάχου».

«Οι βασικοί υπεύθυνοι της έντασης της 13ης Απριλίου, που μας προκάλεσε φόβο, είναι ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του, που έχει γεμίσει τα χέρια της με αίμα. Εκτιμούμε πως καμία ανακοίνωση δεν θα έχει κάποιο όφελος, αν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή