Ο ηγέτης της Χαμάς θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σαββατοκύριακο

Ο ηγέτης της Χαμάς θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σαββατοκύριακο

O ηγέτης της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ηγέτης της Χαμάς, ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης που έχει τον έλεγχο στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σαββατοκύριακο προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NTV.

«Θα φιλοξενήσω τον Παλαιστίνιο ηγέτη το Σαββατοκύριακο. Θα συζητήσουμε μια σειρά από θέματα», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του AK στο Κοινοβούλιο, αποκαλώντας για άλλη μία φορά τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα».

Σε «κρίσιμη φάση» οι συνομιλίες για εκεχειρία

Η είδηση για την επίσκεψη του Χανίγια στην Τουρκία μεταδόθηκε λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων βρίσκονται σε «κρίσιμη φάση».

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ καταδίκασε την πολιτική «συλλογικής τιμωρίας» που ακολουθεί το Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της Χαμάς, καθώς και την τελευταία κλιμάκωση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ φέρεται να ζυγίζει την απάντησή στο Ιράν για την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη το Σαββατοκύριακο σε ισραηλινό έδαφος, σε αντίποινα για πλήγμα κατά του προξενείου της στη Δαμασκό της Συρίας την 1η Απριλίου, εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για αυτοσυγκράτηση.

Με πληροφορίες από το Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT